Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Kedves Szülők! 

A kormányrendelet értelmében 2021. április 19-én újra nyit az óvoda.
 A járványügyi helyzet fennállásáig, a következő szabályok szigorú betartása kötelező. 

Ha az alábbi tüneteket tapasztalja gyermekén: 
- láz 
- nem lázas, de folyik az orra, köhög 
- hasmenés, hányás 

kérjük, ne hozza gyermekét óvodába! Bármelyik tünet fennállása esetén konzultáljon orvosával mindenki, és csak orvosi igazolással jöhet újra az intézménybe.Amennyiben bármelyik családtag megbetegszik, karanténba kerülnek, a gyermek sem jöhet óvodába. S természetesen ezek után is szigorúan orvosi igazolással fogadjuk a gyermeket.Továbbra is hőmérséklet mérés után jöhetnek be a gyermekek az óvodába. Szülők csak az ajtóig kísérhetik gyermekeiket, szigorúan maszkban, orrot szájat eltakarva, lépjenek az óvoda területére.Kérünk mindenkit, hogy kizárólag egy kísérő tartózkodjon az óvoda területén. 

Kérjük, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, hogy mielőbb a megszokott módon tudjuk élni az óvoda mindennapjait.
 
Kis falunk, az óvoda gyermekeinek, dolgozói közösségének egészsége érdekében számítunk mindenki együttműködésére.

 Együttműködő segítségüket köszönjük!Jó egészséget kívánunk mindenkinek! 

 Az óvoda dolgozói

Iskolai beíratkozás 

 Ügyelet az oviban 
2021. március 08. és április 07. között

Kedves Szülők!
 
A kormány a kisgyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítésének érdekében,a köznevelési intézmények működését érintő egyes vészhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021.(III.5.) EMMI határozat rendelkezését 18/2021.(III.6.) EMMI határozattal módosították.
E módosítás szerint lesz ügyelet az óvodában, azon családok számára, akik nem tudják a gyermek napközbeni felügyeletét megoldani. Minden olyan felnőtt dolgozik, aki a felügyeletet elláthatná, vagy a védekezésben vesz részt.
Kérjük, hogy Madarász Anita óvodavezetőnek jelezzétek, kinek van szüksége ügyeletre, vasárnap délig, hogy a hétfői étkezést meg tudjuk oldani.
 
Megértéseteket, együttműködéseteket köszönjük.

"A a a a farsangi napokban..."

 A hagyományoknak megfelelően óvodánkban két héten keresztül farsangoltunk, mulatoztunk.

 

Az első héten a gyerekek farsangi maszkokat, bohócokat készítettek különböző technikákkal. Sokat táncoltunk zenére, és sokat játszottunk. A sok-sok vidám mulatozás után jól esett a délutáni pihenés. A gyerekek megismerkedhettek a néphagyományokkal, a busójárás jelentésével. Sok dallal, mondókával gyarapodott a gyerekek tudása. Csütörtökön és pénteken a gyerekek beöltöztek farsangi jelmezbe, ezután mindenki a saját kis versikéjével bemutatkozott, majd közösen verseltünk, énekeltünk, mondókáztunk.  A farsangi bált csoport szinten, - idén a korona vírus miatt rendhagyó módon, szülők nélkül – tartottuk meg. Idén először rendeztünk farsangi jelmez versenyt, minden kis résztvevő oklevélben részesült. Pénteken vendégünk volt a „Répa Retek Mogyoró” zenekar, együtt buliztuk át a délelőttöt. Mindkét nap a gyermekek szülei küldtek be sütit és üdítőt, amit közösen elfogyasztottunk a délelőtt folyamán, ezúton is köszönjük nekik.

A farsang lezártával bízunk benne, hogy mihamarabb érkezik a várva várt tavasz.

Óvónők


Hírek

dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Digitális médiaműveltség Szülőknek Program

2021.12.09.

A Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája keretében működő programban az ország számos Digitális Jólét Pontján elérhetőek azok a mentorok, akik tizenegy különböző témakörben tartanak szülőknek szóló médiaműveltség-tanfolyamokat.A linken elérhető a program leírása, egy térképes kereső, és a mentorok kézikönyvéből a digitális generációkról, médianevelésről szóló fejezet.

Megnézem
dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Médiahasználat és szenvedélybetegségek

2021.01.08.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a problémás médiahasználat, túlhasználat és a függőség felismerésével, az online tevékenységek figyelemmel kísérésével és a túlhasználattal kapcsolatos problémák megelőzésével kapcsolatban tájékoztat, ad tanácsot. További öt témakörben elérhető tájékoztató: https://digitalisgyermekvedelem.hu/tajekoztatok

Megnézem
12
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eleifend mollis nulla nec condimentum. Ut metus velit, feugiat sit amet sem nec, pulvinar iaculis justo. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Ut fermentum ante sem, quis hendrerit metus ullamcorper quis. Nunc convallis tempor diam vitae dictum. Praesent ornare sem et odio laoreet consectetur. Etiam fringilla risus sed porttitor commodo.